Go Back
מתכון קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות בגרסה קלילה

מתכון מושלם של קציצות ברוטב עגבניות במעטפת קישואים שמוסיפה עומק טעמים עסיסי למנה.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: הילה ליברטי

המצרכים

לקציצות:

  • 3-4 קישואים (פרוסים לאורך דק יחסית)
  • בשר טחון/עוף (200 גרם)
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • 1 חופן כוסברה
  • 1 בצל (קצוץ דק)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה
  • תבלין קציצות (מעט)
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)

לרוטב:

  • 2-3 עגבניות (קצוצות דק/מגורדות)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 2 שיני שום (חתוכות)
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • תבלינים (לפי הטעם)
  • מים (מעט )

אופן ההכנה

  • לפרוס את הקישואים לפרוסות דקות יחסית אבל לא מידי כי נצטרך לגלגל סביב קציצה.
  • לבשל אותם כרבע שעה ולספוג על נייר מגבת.
  • לטגן את הקישואים קלות כדי שיתרככו.
  • לקרר, להניח כדור בשר על פרוסת הקישוא ולגלגל.
  • להכין את הרוטב מרכיבי הרוטב הרשומים.
  • להכניס את הקציצות לסיר הרוטב כשהוא מבעבע. ולהנמיך את האש.
  • להוסיף מים לטעם ואם צריך ולתקן תיבול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.