Go Back
מתכון עוגת קסטה

עוגת קסטה שוקולד תות וניל ללא סוכר וללא גלוטן

עוגת קסטה שוקולד תות וניל משגעת. עוגה לחה ומרעננת במרקם רך וחלומי וטעם נדיר!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית עגולה גודל 18

המצרכים

לבסיס השוקולד:

  • 3 ביצים
  • 3 כפות קוקוס
  • 3 כפות חמאת קקאו
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס 90% ומעלה
  • 2 כפות שמן MCT ( או כל שמן אחר שמותר בתזונה)
  • 3 כפות ממתיק (עדיפות לאבקת סוכר ממתיק או לטחון)
  • 1 כפית אבקת אפיה

לקרם קצפת שכבות:

  • שמנת להקצפה 38% ומעלה (200 מ"ל )
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה 40%
  • 3 כפות ממתיק אבקת סוכר (אפשר גם לטחון דק כל ממתיק שמותר לכם)
  • 5 כפות אינסטנט וניל (של סוויטאנגו)

לתוספי טעם וצבע:

  • 1 כפית תמצית טעם תות ללא סוכר וללא גלוטן ( של Bakto flavors)
  • 1 טיפה צבע אדום ללא סוכר וללא גלוטן (או לטחון חצי כוס תות שדה קפוא דק ולסנן את הנוזלים)

אופן ההכנה

אופן הכנת הקרם קצפת:

  • נקציף את השמנת ביחד עם הממתיק אבקת סוכר + האינסטנט עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
  • נוסיף לתערובת את המסקרפונה ונערבב עד להטמעה של הגבינה בצורה אחידה בקצפת.
  • נחלק את הקצפת ל-2 קערות אחת נשמור בטעם הטבעי שלה, ולשנייה נוסיף טיפה אחת של תמצית צבע אדום ללא סוכר.
  • אפשר גם לטחון חצי כוס של תות שדה קפוא דק דק (לסנן את הנוזל) ולהוסיף לקצפת במקום צבע וחצי כפית תמצית טעם תות.

אופן ההכנה של הבסיס שוקולד:

  • נמיס את השוקולד צ'יפס ביחד עם החמאת קקאו והשמן.
  • בקערה נשים את הביצים ביחד עם הקוקוס ונערבב.
  • נוסיף את תערובות השוקולד צי'פס שהכנו להקפיד לערבב כל הזמן עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה ללא גושים.
  • נשמן תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ ונוסיף אליה את התערובות.
  • נאפה למשך כ-30 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות ונבדוק שהעוגה מוכנה עם קיסם - נוציא ונקרר.
  • לאחר שהבסיס שוקולד שלנו התקרר נוסיף מעליו שכבה של קרם תות שהכנו.
  • לאחר שנפזר בצורה אחידה את הקרם על כל שכבת הבסיס נוסיף את שכבת הקרם וניל.
  • בעדינות נפזר בצורה אחידה את הקרם וניל מעל שכבת הקרם תות.
  • נכניס למקרר ל-5 שעות לפחות שהעוגה תתייצב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.