Go Back
מתכון פשטידת גבינות

פשטידת גבינות וירק ללא גלוטן

פשטידה שחומה, שתרשים כל אורח על שולחן החג ותפנק במרקם רך ונמס בפה.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

ציוד

תבנית מלבנית 20x30

המצרכים

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 10-12 עלי מנגולד ( החלק הירוק בלבד)
  • ½ צרור עירית (אם אין אפשר להשתמש בבצל ירוק)
  • עלי אורגנו טרי - מ 3 גבעולים (אם אין אפשר להשתמש בכף שטוחה אורגנו מיובש)
  • 3-4 עלי בזיליקום - מ 3 גבעולים ( קצוצים)
  • 4 ביצים ( L)
  • 2 גביעי קוטג' 5% (500 גרם)
  • גבינה צהובה מגוררת עמק / איבריקו / מנצ׳גו / קשקבל / מנצ׳גו כמהין תוסיף ארומה מיוחדת (150 גרם)
  • ½ קוביה בולגרית פיראוס 5% (מפוררת עם מזלג)
  • מלח אטלנטי (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • 1 כפית עשבי תיבול יבשים (בסגנון פרובאנס)
  • ½ כפית צ׳ילי גרוס יבש
  • 4 כפות קמח שקדים (טחונים)

אופן ההכנה

  • מפרידים מעלי המנגולד את החלק המרכזי הלבן מהחלק הירוק של המנגולד וקוצצים את החלק הירוק.
  • מחממים מחבת רחבה מוסיפים שמן זית ואת עלי המנגולד הירוקים.
  • ממליחים ומפלפלים מעט ומטגנים 2-3 דקות עד שהנפח שלו קטן לא לבשל יותר מדאי רק מעט עד לריכוך.
  • מכינים את בלילת הגבינות טורפים את הביצים בקערה גדולה.
  • מוסיפים את הגבינות עשבי התיבול וכל יתר התבלינים מערבבים לקבלת מסה אחידה.
  • מוסיפים מנגולד וקמח שקדים ומערבבים.
  • מרפדים תבנית מלבנית בגודל 20x30 בנייר אפיה משמנים מעט את נייר האפייה.
  • מעבירים לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות ואופים כ 30-40 דקות עד שפני הפשטידה שחומים.

הערות וטיפים

מומלץ להגיש בליווי סלט עגבניות שרי או איזה סלט שאהוב עליכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.