הבצק של הפיצה המושלמת הזאת יוצא אוורירי כמו ענן מבפנים וקריספי קריספי מבחוץ.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נועה סנה
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק:
6כוסות קמח(אפשר רגיל - אבל מומלץ להשתמש בקמח ייעודי לפיצות מחיטת דורום)
½כפית שמרים יבשים
1כפית מלח
½2-2כוסות מים( מינרלים בטמפרטורת החדר)
1כפית סוכר( לא חובה)
לרוטב:
1פחית שימורים של עגבניות קצוצות דק (400 גרם - חשוב שיהיה איטלקי! )
2כפות שמן זית (לשים רק אחרי טיגון השום)
1כפית מלח
1כפית אורגנו קצוץ דק( רצוי יבש)
1שן שום כתושה (מטוגנת)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
לקחת קערה גדולה ולשפוך לתוכה את הקמח לאחר ניפוי.
לשפוך שמרים יבשים ולערבב יחד עם כף מעץ ולתת לתערובת לנוח כמה דקות.
למזוג את המים בצורה איטית ולערבב תוך כדי עם כף עץ גדולה או עם היד ואז להוסיף את המלח - אין צורך במיקסר.
הבצק בסוף צריך להיות דביק ורך, הוא לא יראה יפה ולא אחיד וככה הוא צריך להיות - לא להתעסק אתו יותר מדי. אנחנו לא לשים רק מערבבים.
עטפו את הקערה בניילון נצמד ושימו את הבצק במקרר למשך 20 שעות לפחות.
לאחר 20 שעות הוציאו את הבצק והניחו אותו על השיש.
לאחר כשעה תקמחו היטב את השיש והניחו מעל את הבצק - גם מעליו תשפכו קמח ותתחילו ללוש. הבצק יהיה רך מאד ועדיין מעט דביק. לאחר לישה לחתוך ל 2 חתיכות שוות בגודלן. ללוש 6-7 דקות ולאחר מכן הניחו מתחת למגבת.
לאחר שעה תוציאו את הבצק ושוב - לקמח, ואז תצרו מ 2 החתיכות 2 כדורים שווים וחלקים. ולשים שוב מתחת למגבת.
להכנת הרוטב:
תטגנו את השום 2 דקות באש בינונית ועם 2 כפות שמן זית.
תורידו מהאש את המחבת עם השום ותוסיפו את העגבניות מהפחית, את האורגנו, המלח ועוד מעט שמן זית אם צריך.
המשך הכנה:
להדליק תנור לחום מקסימלי, אצלי זה מתחת ל 250 מעלות והניחו בחלק התחתון ביותר (לא ברצפה) תבנית תנור גדולה הפוכה ותנו לה להתחמם בתור התנור במשך חצי שעה. ההנחה של הפיצה על התבנית תיצור לנו פיצה כאילו עשינו אותה בטאבון.
עכשיו הגיע הזמן להוציא את כדורי הבצק - תוציאו כדור אחד בכל פעם והשני מכוסה.
עשו אגרוף עם כף היד והניחו את כדור הבצק מעל - לאט לאט תראו איך הבצק הרך פשוט נופל מעצמו. תמשיכו כך למתוח עד שיצא לכן עיגול פיצה יפה ודק. שימו לב להשאיר את הקצוות קצת עבים.
הניחו את הפיצה מעל נייר אפיה ומרחו את הקצוות (ה״קשה״) בשמן זית - זה יהפוך אותו לקריספי באפייה.
מרחו שכבה דקיקה של רוטב ומעל כל מה שתרצו - אני ממליצה לילדים את השילוב של מוצרלה וגבינת עמק אבל אפשר גם שילוב של מוצרלה וקשקבל שהוא נורא מוצלח.
מעל - שימו פטריות, ארטישוק, בולגרית - מה שתרצו.
לאחר חצי שעה שהתבנית ההפוכה רותחת הגיע הזמן לשים את הפיצה יחד עם הנייר אפייה מעל התבנית.
נכניס לאפייה של 10-12 דקות עד שהגבינה מבעבעת והקשה של הפיצה קיבל צבע שזוף ויפה.
הערות וטיפים
מומלץ להשתמש במשטח על מנת להרים את הפיצה ולשים אותה על התבנית, מי שמתקשה שפשוט תוציא את התבנית בזהירות עם מגבת לשיש ואז שתשים את הפיצה מעליה ותכניס הכל לתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.