Go Back
מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה קרה ב-10 דקות

עוגת גבינה מהממת, ענוגה וקטיפתית, משלבת בהרמוניה המון טעמים משגעים
ציון 4.17 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית 26
מיקסר

המצרכים

לתחתית:

  • 1 שרוול פתיבר בהיר (250 גרם - טחון לפירורים)
  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (500 מ"ל )
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם )
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון (250 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל - אפשר להחליף לגבינה5%)
  • 1 חבילה ג'לטין (14 גרם)
  • ¾ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

  • נטחן 250 גרם פתיבר בהיר לפירורים ונערבב היטב עם 100 גרם חמאה מומסת.
  • נשים 3/4 מהפירורים בתבנית ונהדק היטב עם הידיים או עם תחתית של כוס.

הכנת הקרם:

  • נערבב את הג'לטין במים רותחים עם כפית היטב עד שהכל נמס.
  • אם לא נמס לשים במיקרו ל 30 שניות לערבב ולחכות מעט.
  • להקציף שמנת מתוקה עם הסוכר סוכר הווניל והפודינג לקצף יציב.
  • להוסיף לקצפת את הגבינה גבינת השמנת והשמנת לערבב עם לקקן היטב.
  • להוסיף את הג'לטין לערבב היטב עד לאיחוד.
  • לשפוך על שכבת הפתיבר וליישר.

לקישוט:

  • לפזר פירורים ולקשט כרצונכם.
  • מי שרוצה לקשט כמוני בפרחי קצפת להפריש מראש מעט מהקצפת ולשים בשקית זילוף עם צנתר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.