Go Back
מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה עם פירות יער

שילוב מדהים של מרקמים וטעמים תחתית פתי בר עם ציפוי שמנת חמוצה בתוספת פירות יער מגרים.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מור ויצמן

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • 1 שרוול פתי בר (250 גרם)
  • 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם )
  • 4 ביצים
  • 1 חבילה גבינה לבנה (750 גרם )
  • 1 חבילה גבינת שמנת נפוליאון (250 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ¾ כוס סוכר
  • גרידת לימון (מלימון אחד)
  • ½ לימון (סחוט)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

לציפוי שמנת:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר
  • ½ לימון (סחוט)

ציפוי פירות יער :

  • 1 חבילה מיקס פירות יער קפואים (300 גרם)
  • אבקת סוכר (100 גרם )
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מים

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל- 200 מעלות.
  • נטחן פתי בר ונוסיף את החמאה המומסת.
  • נערבב טוב ונשטח בתבנית 26, ונכניס בינתיים למקפיא.
  • נערבב את המצרכים לפי הסדר לתערובת חלקה.
  • נוציא את התבנית מהמקפיא ונשפוך את תערובת הגבינה.
  • נכניס לאפייה למשך 20 דקות 200 מעלות טורבו ולאחר מכן נוריד ל- 150 מעלות קו תחתון קו עליון למשך שעה.

להכנת ציפוי השמנת:

  • נערבב טוב את המצרכים לתערובת חלקה.
  • נוציא את העוגה מהתנור ונצפה את העוגה ונכניס שוב לתנור על חום של 180 מעלות למשך 7 דקות.
  • לאחר מכן נוציא את העוגה ונמתין עד שתהיה בטמפרטורת החדר ואז נכניס למקרר למשך לילה.

להכנת ציפוי פירות יער:

  • נשים את הפירות יער עם אבקת הסוכר במחבת עד שמתרכך.
  • נערבב בצד קורנפלור עם מים ולימון ונערבב היטב.
  • נשפוך על הפירות יער ונערבב קצת, נכבה את האש ונניח בצד להתקררות מוחלטת.
  • נשפוך את הרוטב על העוגה ניישר ונכניס שוב למקרר למשך שעתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.