Go Back
מתכון עוגת גבינה יפנית

עוגת גבינה יפנית חלומית

סופלה גבינת שמנת שהוא פשוט תענוג. עוגה שלא מחכים להתקרר שעות, יוצאת ככה מוכן ישר מהתנור.
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

תבנית עגולה קוטר 18 / בתבנית קפיצית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • גבינת שמנת (200 גרם )
  • חלב חמים (200 גרם )
  • ¼ כוס קורנפלור
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית מחית וניל / שקית סוכר וניל
  • 3 חלמונים (גודל L)
  • 3 חלבונים - להכניס למקפיא ל 10 דקות (גודל L)
  • 1/4 כוס סוכר ( )

אופן ההכנה

  • נחמם את הגבינה במיקרו למשך 45 שניות.
  • נערבב עד למרקם חלק וללא גושים.
  • נוסיף שתי כפות סוכר ואת הווניל ונערבב עם מטרפה.
  • נוסיף את החלמונים ונאחד למרקם חלק.
  • נשפוך פנימה את החלב החמים ונערבב היטב.
  • נסנן את הקורנפלור דרך מסננת שלא יהיו גושים עד לקבלת מרקם חלק.
  • נקציף בעזרת מקצפה ידנית בפולסים את החלבונים ששהו במקפיא 10 דקות עם רבע כוס סוכר עד קבלת מרקם יציב אבל רך.
  • נקפל לתוך בלילת הגבינה בשלוש הפוגות עד לקבלת מרקם חלק.
  • נרפד תבנית עגולה בקוטר 18 עם נייר אפייה בבסיס ובדפנות (בערך 10 ס"מ, לא גבוהה מדי, ולא לשמן את הנייר).
  • נשפוך לתוך התבנית, ונניח בעדינות את העוגה מעל תבנית עם שתי כוסות מים רותחים.
  • נאפה בתנור על חום של 140 מעלות 60 דקות, נעלה את המעלות ל 165 לעוד 10 דקות.
  • נכבה את התנור ונשאיר 15 דקות, לאחר מכן נוציא מהתנור ונחכה כמה דקות.
  • נשחרר מהתבנית לצלחת הגשה, ולהגיש חם.

הערות וטיפים

אפשר להשתמש גם בתבנית קפיצית שעטפתם את התחתית בנייר כסף כפול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.