Go Back
מתכון לחם ללא גלוטן

לחם ללא גלוטן ב-10 דקות (פוקצ'ה)

לחם ללא סוכר וללא גלוטן שמזכיר גם פוקצ'ה רכה וגם ג'בטה עם מרקם טיפה קריספי ומשגע.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 חלבונים (גודל XL)
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות מיונז אורגני
  • אבקת חלבון ביצים ללא טעם (35 גרם )
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף ממתיק (טחון דק)

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים ונוסיף בפולסים את הממתיק ואת המלח.
  • נמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה ותוך כדי הקצפה בפולסים קטנים את יתר במרכיבים עד לקבלת קציפה חלקה ללא גושים.
  • נעביר את התערובת לתבנית עגולה קפיץ קוטר 18 מעל נייר אפייה.
  • נאפה בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה עדינה.
  • מיד שנוציא את המאפה אפשר למרוח שמן זית/חמאה ולפזר עשבי תיבול .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.