Go Back
מתכון קאהי גבינות

קאהי גבינות מהמטבח העיראקי

הגירסה העירקית למלאווח התימני, העשוי בצק מרוח בחמאה ומקופל אבל במילוי גבינות!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

מחבת טפלון

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כוס מי סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 1 חבילה גבינה מלוחה (250 גרם )
  • 1 חבילה מוצרלה / צהובה מגוררת (250 גרם )
  • 3 חבילות חמאה (300 גרם - לשימון וטיגון)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל החומרים. מלבד החמאה והגבינות.
  • לעטוף בניילון נצמד ולכסות במגבת שעה לתפיחה.
  • לחלק ל-20 כדורים.
  • להניח כדור על משטח מקומח לרדד דק מאד.
  • למרוח חמאה בטמפרטורת החדר, לקפל לשתי צדדים ולמרוח חמאה.
  • לקפל לשתיים לרדד שוב ולהניח 2 כפות מילוי הגבינה.
  • לקפל לשתיים ולהדק עם מזלג.
  • לטגן במחבת טפלון עם חצי כפית חמאה להפוך עד לקבלת צבע זהוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.