Go Back
מתכון פנקייק

פנקייק מעלף בריא וללא גלוטן

הקינוח המהמם הזה שכולנו אוהבים בקלות יכול להפוך לבריא יותר, ותקבלו ארוחת בוקר מתוקה ומזינה!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: קטורה מאפה בוטיק

ציוד

מחבת

המצרכים

  • ¾ כוס קמח שקדים (75 גרם)
  • ¾ כוס טפיוקה (100 גרם)
  • 2-3 כפות דבש (להכין אחד ולטעום)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גביע שמנת של פעם 27% (200 מ"ל)
  • חמאה מומסת (50 גרם)
  • מלח (קורט )
  • 1 כפית סודה לשתייה (בסוף)

אופן ההכנה

  • לטרוף היטב עד למרקם חלק סמיך (כמו של פנקייק רגילים).
  • במידה וסמיך מידי, אפשר לדלל מעט (בדגש על מעט) עם מים חמימים.
  • למזוג כף או 2 למחבת טפלון ללא שימון כלל. ברגע שיש בועות להפוך.

הערות וטיפים

המרקם של הבלילה, צריך להיות לא דליל ולא סמיך - מצד אחד ככל שהבלילה תהיה יותר דלילה, כך הפנקייק יצא יותר קליל ואוורירי. ולעומת זאת על מנת ליצור צורה אחידה, על הבלילה להיות מספיק סמיכה ויציבה, כך שכשאת מוזגת אותה למחבת, היא מתפשטת יפה ובאחידות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.