Go Back
+ servings
מתכון סלמון

סלמון עם פסטה וירקות מוקפצים

קבלו מתכון למנת דג סלמון נדיר ועסיסי בטירוף המשודך לפסטה רכה והמון ירקות מוקפצים.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
כמות 4 מנות
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

סיר רחב עם מכסה

המצרכים

לירקות:

  • פרחי ברוקולי (כמה שאוהבים)
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 חופן פטריות שמפיניון חומות
  • 3 גזר
  • 2 בטטה קטנה
  • 1 שומר
  • מלח (מעט)
  • 2 כפות סויה מדוללת

לפסטה:

  • ½ שקית פסטה איטלקית (250 גרם)
  • 1 צרור תרד
  • 1 שן שום (קצוצה)
  • 3 כפות רוטב שום
  • מלח (קורט)
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות שמן

לדג:

  • 3 נתחי דג סלמון (מופשר)
  • מלח גס (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • רוטב צ'ילי מתוק (מעט)
  • 1 כף טריאקי
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות סויה
  • 2 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה

להכנת הירקות:

  • את הירקות נחתוך ונטגן עם מעט שמן בסיר רחב עם מכסה סגור כ 10 דק על אש נמוכה.
  • נוסיף מעט מלח ו 2 כפות סויה מדוללת.

להכנת הפסטה:

  • את הפסטה נבשל בסיר עם מים רותחים עד שזה מוכן כ 6-7 דק ונסנן נחזיר לסיר.
  • נוסיף תרד קצוץ שום קצוץ לימון סחוט, 3 כפות רוטב שום, מלח, כף סילאן ו2 כפות שמן - נטגן 2-3 דקות ונניח בצד.

להכנת הדג:

  • ניקח את המרכיב החשוב למנה שזה הדג סלמון נשמן אותו ונפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  • נצרוב אותו בעדינות על הגב כחצי דקה.
  • עם מלקחיים נוריד את העור ונצרוב גם בצדדים ואז נניח על הבטן עוד דקה נוספת.
  • נוסיף עוד מעט שמן, רוטב צ'ילי מתוק, כף טריאקי, כף סילאן, 2 כפות סויה, ו 2 כוסות מים חמימים ונבשל את הדג 10 דקות על אש נמוכה.
  • נחתוך לקוביות / לפרוסות קטנות.
  • נשים בצלחת קודם את הפסטה על זה את הירקות ואז נפזר בנדיבות את הדג העסיסי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.