Go Back
מתכון קובה פטטה

קובה פטטה לפסח ממכרת

מתכון קל פשוט ברור וקליל שהכי כדאי להכין למשפחה לפסח ולהפתיע.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: שרה קורן

ציוד

מחבת רחבה

המצרכים

לבצק:

  • 3 תפוחי אדמה ( גדולים)
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית בהרט
  • מלח ( לפי הטעם)

למלית:

  • 1 בצל
  • בשר בקר טחון / עוף טחון (250 גרם )
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית בהרט
  • מלח (לפי הטעם)

לטבילת הקובות:

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה

אופן הכנת המלית:

  • במחבת רחבה נטגן את הבצל עד שהוא שקוף.
  • נוסיף בשר ותבלינים ונפורר את הבשר טוב טוב עם מזלג.
  • נטגן עד שהבשר שחום ומוכן ונעביר לצינון.

אופן הכנת הבצק:

  • נכין את תפוחי האדמה ונמעך לפירה.
  • נעביר את הפירה לקערה ונערבב עם שאר מצרכי הקובה עד לקבלת מרקם חלק.
  • מבצק הקובה ניצור עיגולים קטנים, כל עיגול נשטח על כף היד ונמלא בערך בכפית ממילוי הבשר. נסגור שוב לכדור ומשטחים.
  • נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה.
  • נטבול כל קובה בביצה טרופה ונטגן משני הצדדים עד להזהבה, נעביר לנייר סופג ונגיש חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.