Go Back
מתכון פריקסה כשר לפסח

פריקסה כשר לפסח טעימה במיוחד

פריקסה כשר לפסח במראה שונה ומיוחד שתמיד יגנוב תשומת לב, ובהכנה קלילה המניבה תוצאות חלומיות עם מרקם חלומי וטעם טוב לא פחות.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס חד פעמית חמה
מחבת לטיגון

המצרכים

  • 12 מצות
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 5 ביצים (L)
  • פלפל שחור (מעט)
  • מלח (קורט)
  • שמן (לטיגון)

למילוי:

  • תפוחי אדמה (לפי הטעם)
  • טונה סחוטה משמן (לפי הטעם)
  • מלפפון חמוץ (לפי הטעם)
  • טבעות זיתים שחורים (לפי הטעם)
  • ביצים קשות (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (מעט)
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

  • לפורר את המצות, להשרות במים רבע שעה ולסחוט היטב.
  • להוסיף את הקמח מצות, הביצים, אבקת אפייה, והתבלינים ולהשאיר למנוחה 10 דקות.
  • ליצור עם ידיים רטובות לחמניות מאורכות ולטגן בשמן עמוק משני צדדים.
  • למילוי נחתוך תפוחי אדמה, טונה סחוטה משמן, מלפפון חמוץ, טבעות זיתים שחורים, ביצים קשות, פלפל שחור, ומלח.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.