Go Back
מתכון עוגיות בוטנים

עוגיות בוטנים לפסח ממכרות

מתכון קל כשר לפסח הלהיט החדש בביתכם, הכוכב של ליל הסדר ויככב גם לאורך כל השנה.
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו בוטנים
  • 2 כוסות סוכר
  • ½1 כפיות קינמון
  • ציפורן (קורט - טחון)
  • 5 כפות קמח מצה
  • 5 ביצים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

לציפוי:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • 1 כפית שמן

אופן ההכנה

  • נקלה את הבוטנים בתנור נקרר ונקלף את הקליפה.
  • במעבד מזון נרסק את כוס וחצי בוטנים לחתיכות גסות.
  • את הבוטנים הנותרים נטחן במטחנת בשר, בתחילה נטחן את הבוטנים לבד, לאחר מכן נוסיף סוכר ונטחן שוב יחד.
  • נוסיף את שאר המצרכים ונלוש היטב.
  • נרפד תבנית תנור בנייר אפייה, ניקח עיגול קטן מהבצק וניצור צורת ירח, ונדביק מהבוטנים השבורים גס.
  • נאפה בתנור על חום של 180 מעלות כ 8 עד 10 דקות ונקרר היטב.

להכנת הציפוי:

  • נמיס במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר בפולסים כל 30 שניות (להפעיל ולעצור).
  • נוסיף כפית שמן ונערבב, ונטבול את שני קצוות העוגיות.

הערות וטיפים

נקרר טוב ונאחסן בקופסה אטומה במקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.