Go Back
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן

עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה (שלבים מדוייקים)

מתכון חדש חדש לעוגת גבינה במרקם כותנה משי, ונשארת גבוהה ופשוט משגעת בטעמה.
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

סיר ג'חנון בקוטר 26-28
מיקסר

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 1 שקית וניל סוכר (10 גרם)
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 5 כפות קרונפלור
  • 1 חבילה גבינה לבנה (750 גרם - 5% / 9%)
  • 7 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • מלח (קורט )

להכנת הקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ¼ כוס חלב

אופן ההכנה

אופן הכנת העוגה:

  • מוציאים 7 ביצים מהמקרר ולהניח אותם בצד כחצי שעה עד שיהיו בטמפרטורת החדר.
  • נקציף חלבונים במהירות גבוהה במיקסר עם טיפה מלח, עד לקבלת קצף לבן.
  • נוסיף בהדרגה את הסוכר, הקצף צריך לצאת יציב ומבריק אך לא נוקשה.
  • בקערה שניה לשים את החלמונים עם 41 כוס סוכר ו-2 סוכר וניל, נטרוף עד שנקבל קרם לבן בהיר.
  • נוסיף את שאר החומרים. מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים.
  • נוסיף 31 מהקצף הלבן לתערובת הגבינות, לערבב טוב , ולהוסיף את 31 השני וה 31 האחרון.
  • לערבב בתנועות עטיפה ולאחד את שתי 2 התערובות.
  • לשמן סיר של ג'חנון עם מרגרינה או מחמאה מומסת (לא שמן),
  • לרפד עם נייר אפייה ולהוציא את השוליים כדי לתת לה לעלות, לא לשכוח לשמן גם את נייר האפייה מסביב לכל הסיר.
  • למלות את התבנית של התנור מים, ולשים את הסיר בתוך תבנית המים.
  • להכניס לתנור לשלב שלישי מלמעלה בחום של 180 מעלות לרבע שעה ולאחר מכן להוריד ל- 150 מעלות לעוד שעה.
  • לאחר מכן נשאיר בתנור כבוי עוד שעה.
  • כשהעוגה מתקררת מעט נקלף את הנייר בעדינות נכניס למקרר לשעתיים לפחות.
  • להפוך על צלחת רחבה ולבזוק אבקת סוכר מעל או לזלף קצפת.

אופן הכנת הקרם:

  • נקציף 1 יחידה שמנת מתוקה 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 41 כוס חלב עד לקבלת קרם יציב.

הערות וטיפים

  • חלבונים יש להקציף בטמפרטורת החדר.
  • אין לפתוח בזמן אפייה.
  • את הגבינות נוציא חצי שעה לפני ההכנה.
  • אין להקציף את החלבונים יותר מידי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.