Go Back
מתכון גביניות

גביניות מהממות טעימות וחלומיות

קבלו מתכון פשוט קל וברור להכנת גביניות כמו במאפייה אווריריות שכל אחד יכול להכין.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

מיקסר
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם בטמפרטורת החדר)
  • 1 קילו קמח
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב (פושר)
  • ½1 כוסות מים (חמימים)
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • 1 חבילה גבינת "טוב טעם" (250 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:

  • את כל החומרים הרטובים נכניס למיקסר כולל השמרים, ערבוב קל ולהוסיף את הקמח.
  • לערבל במיקסר 7-8 דקות הבצק יוצא מעט דביק, לא לחשוש רק לקמח מעט מעל - לכסות ולהתפיח שעה ורבע.
  • לחלק את הבצק ל- 10 כדורים להעזר תמיד בקמח במשטח ומעליו, כל כדור נפתח לעלה בעובי חצי ס"מ.
  • נמרח על כל עלה מעט חמאה רכה, ונסגור מעליו עוד עלה.
  • נכין קבוצה של 5 כדורים, ולאחר מכן עוד 5 כדורים - בסה"כ קיבלנו 2 קבוצות של עלים מרוחים עם חמאה.
  • נרדד כל קבוצה לעלה אחד גדול בעובי של חצי ס"מ (לא לשכוח לקמח משטח וגם מעל כי הבצק מאוד רך).
  • נחתוך את העלה ל-3 פסים ואת הפסים נחתוך למשולשים.

הכנת המילוי והמשך הכנה:

  • נכניס לקערה 250 גרם גבינת "טוב טעם", 1 שקית אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס סוכר, 1 ביצה,1 גביע קוטג', 2 כפיות קורנפלור.
  • נערבב הכל יחד עד למרקם קרמי נניח מילוי(כף) על על משולש ולגלגל כמו קרואסון.
  • נניח בתבנית ונתפיח 15 דקות נמרח ביצה שלמה על כולם ולתנור 180 מעלות עד להזהבה מלאה, אפיה רגילה לא טורבו.
  • איך שהם יוצאים חמים מהתנור, נבריש עם מעט דבש רגיל וחלק עם אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.