Go Back
עלי גפן מתכון, עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים באורז (צמחוני)

מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: נורית רבו

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 3 כוסות אורז עגול
  • 4 עגבניות (מגורדות)
  • 4 שיני שום
  • 1 לימון (סחוט טרי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צנצנת עלי גפן (620 גרם)
  • 7 פרוסות לימון

לרוטב:

  • 3 כוסות מים (חמימים)
  • 2 לימונים (סחוטים)
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור (קורט )

אופן ההכנה

  • נשטוף ונסנן 3 כוסות אורז עגול נקי של סוגת.
  • נגרד 4 עגבניות, 4 שיני שום נסחט מיץ מלימון טרי נוסיף 3 כפות שמן זית
  • נערבב ונתבל עם כפית מלח וקורט פלפל שחור.
  • ניקח צנצנת עלי גפן מוציאים נשטוף היטב מהמלח ונסנן מהנוזלים.
  • נמלא את העלים בתערובת נסגור ונסדר בסיר.
  • בתחתית הסיר נפרוס עגבניות או בצל וכמה פרוסות לימון.

להכנת הרוטב:

  • נערבב 3 כוסות מים חמימים מיץ מ 2 לימונים טריים סחוטים, 4 כפות שמן זית חצי כפית מלח קורט פלפל שחור - מערבבים ויוצקים עד הגובה הרצוי.
  • נכסה עם צלחת זכוכית או חרסינה ונרתיח 20 דקות, ונמשיך לבשל על אש בינונית שעתיים עד 3 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.