Go Back
מתכון כרובית

כרובית בתנור כמו שלאֿ הכרתם (מניפה)

מניפות כרובית חתוכות שאפשר לטגן או לאפות בתנור, המקבלת עסיסיות מושלמת מבפנים וקריספיות מטריפה מבחוץ
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

ציוד

תבנית אפייה / מחבת לטיגון

המצרכים

  • 1 כרובית (שלמה שטופה ונקיה)
  • קמח לבן (בצלחת)
  • פירורי לחם (בצלחת)
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה אדומה
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה

  • ניקח כרובית שלמה שטופה ונקיה ונכניס לסיר עם מים רותחים בתוספת כפית מלח ונחלוט למשך 8 דקות.
  • מוציאים בזהירות שלא תתפרק ומצננים.
  • פורסים לפרוסות כמו מניפות בעובי של 2-3 ס״מ.
  • מכינים צלחת עם קמח לבן טובלים כל מניפה היטב בקמח משני הצדדים או פירורי לחם.
  • מכינים עוד צלחת עם בלילה של 1 ביצה 3 כפות שמן זית מלח חצי כפית פלפל שחור 1/4 כפית פפריקה אדומה 1/2 כפית ו-2 כפות שומשום
  • עם מזלג מערבבים היטב.
  • שוב לוקחים כל פלח של כרובית וטובלים היטב בבלילה ומחכים כמה דקות.
  • מעבירים לצלחת שלישית עם פירורי לחם ומצפים כל פלח בפירורי לחם.

2 אפשרויות הכנה:

  • לאפות - להכניס לתנור עם תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט שמן על חום של 190 מעלות, חייבים לאפות משני הצדדים.
  • לטגן - פשוט לטגן כמו שניצל במחבת עד לקבלת צבע זהוב משני צדדים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.