Go Back
+ servings
מתכון טורטיות

טורטיות כשרות לפסח במילוי בשר

מתכון לטורטיות כשרות לפסח, במילוי בשר! מתכון קל למנה ראשונה משגעת!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
כמות 12 מנות
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

מחבת טפלון 20/ 22

המצרכים

לטורטיות:

  • 4 ביצים
  • 8 כפות קמח תפוח אדמה
  • 2 כוסות מים
  • מלח (קורט)

למילוי:

  • 2 בצלים
  • ½ קילו בשר טחון
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • 1 חופן צנוברים
  • ½ צרור פטרוזיליה

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • קמח מצה

לרוטב פטריות:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום (כתוש)
  • 1 סלסלה פטריות טריות (250 גרם - חתוכות)
  • אבקת רוטב פטריות

אופן ההכנה

להכנת הטורטיות:

  • נערבב את כל החומרים היטב.
  • נשמן מעט מחבת טפלון 20/22 עם שמן על נייר ניגוב.
  • נמזוג למחבת עם שלושת רבעי מצקת מרק ונטגן כל צד 20 שניות.
  • נעטוף לאחר כך במגבות מטבח.

להכנת המילוי:

  • נקצוץ ולטגן את הבצלים נוסיף בשר טחון ולערבב טוב עד לבישול מלא של הבשר.
  • נתבל ולהוסיף צנובר ופטרוזיליה ונקרר.

לטיגון:

  • נכין צלחת עם 2 ביצים  וצלחת עם קמח מצה.
  • נמלא 2 כפות בטורטייה, ולטבול בשתי הצלחות.
  • נטגן עם 2 כפות שמן (להניח את הטורטיות כלפי מטה לקבלת צבע).

להכנת הרוטב:

  • נקפיץ את מרכיבי הרוטב בתוספת כוס מים וכף רוטב פטריות.
  • נערבב וננמיך את האש עד למרקם סמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.