Go Back
מתכון עוגת קוקוס ושוקולד

עוגת קוקוס ושוקולד לפסח 

מתכון קל לעוגת קוקוס ושוקולד לפסח, עוגה פרווה מפנקת במיוחד!
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אורטל עמרם

ציוד

תבנית 26
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לעוגה:

  • 6 ביצים
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס קקאו
  • ½ כוס שוקולית
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם)
  • 1 כוס קמח תופח ( כשר לפסח)
  • 1 קורט מלח
  • ½2 כוסות קוקוס

לציפוי:

  • ½ כוס שמנת מתוקה צמחית
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )

אופן ההכנה

להכנת העוגה:

  • לוקחים קקאו ושמים אותו בסיר קטן, יחד עם שוקולית, מיץ תפוזים וחצי כוס סוכר.
  • לאחר מכן נערבב ואז נכניס מחמאה ונניח לזה להתקרר.
  • נפריד את הביצים ואז לאחר מכן את החלבונים נקציף עם סוכר של סוכר בהדרגתיות עד לקבלת קצף גמיש.
  • נחזור לתערובת השוקולד שלנו ונעביר את החלמונים לקרה ונערבב במהירות.
  • נוסיף את הקמח והקונפלור ונערבב שלא יהיו גושים. לאחר מכן ניקח 2 כפות מהקצף.
  • נכניס לתערובת השוקולד ונערבב עם שאר הקצף שנשאר נוסיף את הקוקוס ועכשיו נרכיב את העוגה.
  • נשמן את התבנית ונשים מתערובת השוקולד שליש ואז בעזרת כף רטובה נשטח.
  • לאחר מכן נשפוך לאט את הקוקוס ונמשיך לשטח בעזרת הכף.
  • נאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.

להכנת הציפוי:

  • נשים בסיר קטן שמנת מתוקה או צימחית ואת השוקולד,
  • נערבב עד שיסמיך ולאחר מכן נשפוך על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.