Go Back
מתכון עוגת סולת

עוגת סולת עסיסית בקלי קלות 

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה מושלמת לבוקר לצד תה או כוס הקפה.
ציון 3.70 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: צילום: שרה יוסף

ציוד

תבנית פיירקס מרובעת / אפייה בינונית
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 3 כוסות סולת
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת לימון / תפוז (מעט )
  • ½ כוס קמח
  • ½ כוס קמח שקדים
  • ½ כוס מים רותחים
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 לימון (סחוט)

אופן ההכנה

  • נשים את כל הרכיבים חוץ מהמים בקערה ונערבב היטב.
  • את המים נוסיף לאחר הערבוב, ונפזר שקדים שלמים.
  • נשמן תבנית ונכניס לתנור על חום של 180 מעלות.
  • אחרי 15 דקות נוציא מהתנור ונסמן חיתוך של העוגה ונמשיך לאפות.
  • נבדוק עם קיסם שזה יבש העוגה מוכנה.

להכנת הסירופ:

  • נבשל על הגז את המצרכים של הסירופ, ומקררים.
  • כשהעוגה מוכנה שופכים את הדבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.