מכניסים את התפוח האדמה לסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה או יותר עד שהתפוח אדמה רך לגמרי.
בינתיים שמים 4-5 כפות שמן במחבת, שמים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-8-10 דקות על להבה בינונית עד להזהבה.
מסננים את תפוח האדמה מהמים היטב, מקלפים מהקליפה.
שמים בקערה גדולה ומועכים בעזרת מועך תפוח אדמה לפירה ומקררים היטב.
מוסיפים לקערה עם התפוח האדמה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה, שעה.
מוציאים מהמקרר יוצרים 12 כדורים שווים ומשהים למנוחה של 10 דקות .
משמנים מעט בשמן זית את פנים חצאי הפיתות.
בכל חצי פיתה מכניסים כדור קבב ומועכים / משטחים כך שכל כדור קבב יהיה בשכבה אחידה.
מהדקים היטב היטב, משמנים את חצאי הפיתות בשמן זית מ-2 הצדדים.