Go Back
מתכון עוגת שוקולד

מתכון עוגת שוקולד מנצחת לשבת

להכין בקלי קלות ובאין זמן, עוגה מושלמת, ובמיוחד לשבת. יוצאת רכה וגבוהה.
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית
מיקסר
סיר קטן

המצרכים

  • 5 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • ¼1 כוסות מיץ תפוזים
  • 2 כפות רום
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 5 כפות שוקולית (או 3 כפות קקאו)
  • 1 כפית סודה לשתייה

הכנת הגנאש:

  • 1 חפיסה שוקולד חלב / מריר (100 גרם )
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • כפית תמצית רום

אופן ההכנה

  • במיקסר מקציפים 5 ביצים שלמות עם כוס וחצי סוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח.
  • נכניס לקערה 3/4 כוס שמן, כוס ורבע מיץ תפוזים, 2 כפות רום, להנמיך את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה.
  • בקערה אחרת נערבב 3 כוסות קמח תופח, 5 כפות שוקולית / 3 כפות קקאו 1 כפית סודה לשתייה.
  • נעצור את המיקסר ונוסיף את היבשים ומפעילים ל -4 סיבובים נוספים עד שכל הקמח נכנס לתערובת.
  • נשפוך בעזרת מרית את הכל לתבנית משומנת.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 170 למשך 45 דקות.

הכנת הגנאש:

  • נחמם בסיר על להבה נמוכה, 100 גרם שוקולד עד שנמס.
  • נוסיף 1 שמנת מתוקה, כפית תמצית רום, ולערבב כל הזמן עד לאיחוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.