מתכון לפלפל ממולא בשר בטעם מדהים שבא ישר מן האגדות! מנה חמה ביתית המבושלת עם המון אהבה
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: איילה מרציאנו
ציוד
תבנית אפייה בינונית
סיר רחב
המצרכים
למילוי:
1בצל
½קילו בשר
1חופן כוסברה
1חופן פטרוזיליה
שמיר(מעט)
מלח(קורט)
פלפל שחור(לפי הטעם)
פפריקה מתוקה
½כפית כמון
½כפית בהרט
1קורט קינמון
1כף סילאן
½1כוסותאורז
לרוטב:
1בצל
2שיני שום
8כפות רסק עגבניות
3כוסות מים
1כף אבקת מרק עוף
1כף פפריקה מתוקה
1כפית סילאן
קינמון (מעט)
פלפל שחור(מעט)
1חופן שמיר
8גמבות
אופן ההכנה
להכנת המילוי:
נקצוץ בצל ונטגן עד להזהבה.
נוסיף חצי קילו בשר טחון ונמעך תוך כדי טיגון.
נתבל בחופן כוסברה ופטרוזיליה, שמיר קצוץ, מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה, חצי כפית כמון, חצי כפית בהרט, קור קינמון, כף סילאן, כוס וחצי אורז, נערבב היטב נסגור ונצנן.
להכנת הרוטב:
נקצוץ בצל ונגן עד להזהבה.
נוסיף 2 שיני שום כתוש, 8 כפות רסק עגבניות, 3 כוסות מים.
נתבל בכף מרק עוף כף פפריקה מתוקה, כפית סילאן, מעט מאוד קינמון ופלפל שחור.
נערבב היטב ונמשיך לבשל 25 דקות לצמצום הרוטב ונוסיף חופן שמיר.
נוציא את הזנבות מ 8 גמבות אדומות ונשטוף היטב.
נמלא את הגמבות עד הסוף בלי לדחוס מהבשר.
נסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ניצוק מעל את הרוטב ונכסה בנייר כסף מחורר מעט.
נכניס לתנור על חום של 180 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים.
נוצי את הנייר כסף וניתן השחמה נוספת של 10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.