Go Back
פסטלים תפוחי אדמה

פסטלים תפוחי אדמה מרוקאים קלים

לפסח וכל השנה: קבלו מתכון פשוט קצר וקולע למתכון נוסטלגי וממכר שכל אחד יכול להכין.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה אדומים (מבושלים ומעוכים לפירה)
  • 1 בצל (קצוץ מטוגן עם 2 כפות שמן)
  • 2 ביצים (קשות חתוכים לקוביות קטנות - לא חובה)
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כף מרק עוף
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ לימון (סחוט)

למילוי:

  • בשר טחון (250 גרם)
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • ¼ כפית בהרט
  • ½ כפית חצי כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 1 חופן צנוברים (קלויים)

לטיגון:

  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 צלחת קמח מצה
  • 1 קערית 2 ביצים טרופות ( + ¼ כפית מלח)

אופן ההכנה

אופן ההכנה הפירה:

  • נשלוק את התפוחי אדמה, נסנן, ונצנן היטב.
  • לאחר מכן למעוך לפירה נוסיף את קוביות הביצים ואת הבצל המטוגן ואת כל התבלינים ולערבב היטב.

אופן הכנת הבשר:

  • נטגן את הבצל עם מעט שמן עד שמזהיב.
  • נוסיף את הבשר ונטגן עד שהוא מחליף את צבעו.
  • נוסיף את התבלינים והכוסברה הקצוצה ולטגן עוד דקה שתיים, להוסיף את הצנוברים ולהניח בצד לצינון.

אופן הכנת הפסטל:

  • ניקח חופן מהפירה וניצור כדור, נשטח על היד ולמלא בכף מתערובת הבשר המטוגנת, לסגור היטב ולמעוך בעזרת כף היד לצורת פסטל.
  • נעטוף כל פסטל בקמח מצה ולאחר מכן נטבול בביצה ונטגן עד לקבלת צבע זהב יפה משני הצדדים.

הערות וטיפים

ניתן גם לטבול לפי הטיגון קודם כל בביצה ואחר כך בקמח מצה על מנת לקבל מעטפת קריספית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.