Go Back
מתכון עוגת ספרה

עוגת ספרה טריפוליטאית 

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נהדרת וטעימה לפתיחת יום מקסים עם כוס קפה.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמי שתיה חמה
תבנית פיירקס מלבנית

המצרכים

  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אפייה ( ועוד כפית)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז
  • ½3 כוסות סולת
  • 1 כוס שקדים עם קליפה (לטחון דק)
  • 4 גרגרי מיסטקה (יש בחנויות לתבלינים)

למילוי:

  • 15 תמרים (מסוג מגהול)
  • 1 כוס אגוזים (לטחון גס)
  • ¼ כוס שקדים (לטחון גס)
  • ½ כפית קינמון

לסירופ:

  • ½1 כוסות סוכר
  • ½3 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 פרוסה לימון (+ מיץ מחצי לימון)
  • 1 פרוסה תפוז
  • עלי עטרה (מעט)
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • מקציפים ביצים עם 1/2 כוס סוכר במשך כמה דקות ומנמיכים את מהירות המיקסר.
  • נוסיף פנימה את השמן ונמשיך להקציף.
  • לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים להוסיף לקערת המיקסר יחד עם המיץ.
  • להחליף לוו גיטרה ולערבב היטב ולהניח למנוחה כ 15 דקות.
  • משמנים תבנית פיירקס מלבנית (המלצה: ניתן לשמן עם כף טחינה)
  • שמים בתבנית 1/2 מכמות הבצק ולשטח עם הידיים.
  • מערבבים היטב את מרכיבי המלית.
  • מוסיפים את המלית ומיישרים אותה, אחר כך להוסיף את 1/2 הבצק ולהדק היטב.
  • לעשות סימונים של מרובעים ולנעוץ שקד באמצע.
  • מכניסים לתנור ואופים כ 30 דקות בערך על חום 180 מעלות (לבדוק שמקבלים צבע חום יפה).

הכנת הסירופ והמשך הכנה:

  • מרתיחים על הגז את המים, סוכר, סוכר וניל, לימון, והתפוז.
  • כשמתחיל לרתוח נוסיף גם את עלי העטרה ונבשל 15 דקות פחות או יותר.
  • לאחר שמסמיך מעט ואז נוסיף את הדבש, נערבב היטב ומכבים את הגז ומקררים.
  • מוציאים לעבור עם סכין על הסימונים ומוזגים את הסירופ.
  • מכסים את העוגה עם נייר כסף ונותנים לה להתקרר כמה שעות לפני שחותכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.