Go Back
מתכון ללחם ביתי

מתכון ללחם אוורירי וקל

מתכון קל להכנת לחם ביתי איכותי וטעים! לחם מושלם לכל ארוחה ויש גם סרטון.
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: גאי שוקרון

ציוד

סיר לתנור

המצרכים

  • קמח (380 גרם )
  • ½ כף שמרים
  • מים (300 מ"ל )
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • ½1 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • לערבב את כל הרכיבים עם כף לבצק דביק ולעטוף בניילון נצמד ולהתפיח חצי שעה.
  • לערבב את הבצק פזר טיפה קמח מעל ולהתפיח עוד חצי שעה.
  • שוב לערבב את הבצק לפזר מעט קמח ולהתפיח חצי שעה. ( סה"כ: 3 התפחות 2 ערבובים)
  • לקמח את משטח העבודה להכין כיכר לחם עגולה להניח על נייר אפיה ונשים בתוך סיר שמתאים לאפייה בתנור.
  • נכניס את הבצק לתנור 20 דקות על חום של 200 מעלות טורבו, ולשים את הסיר בתנור מכוסה.
  • לאחר 20 דקות להוציא את המכסה ולאפות עוד 20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.