Go Back
מתכון עוגת מוס פירות יער

עוגת מוס פירות יער חלומית

קבלו מתכון פשוט וברור שחובה להכין! עוגה צבעונית ויפייפה, תכינו לה מקום במקרר!
ציון 3.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אתי ממן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
תבנית פס נירוסטה

המצרכים

  • ¼ כוס מים (קרים)
  • 2 כפות אבקת מוס (בטעם פירות יער)
  • 1 כף ג'לטין
  • 2 מיכל שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 3 חפיסות שוקולד לבן (300 גרם )

מוס פירות יער טחונים:

  • ½ כפית ג'לטין
  • ½ כוס פירות יער
  • 1 חפיסה שוקולד לבן (100 גרם )
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות מים קרים

מרכיבים להכנת הציפוי:

  • 1 כוס פירות יער
  • ג'לי שקוף (100 גרם )

אופן ההכנה

  • מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד.
  • ממיסים שוקולד לבן עם 250 גרם שמנת מתוקה.
  • מחממים במיקרו ג'לטין 10 שניות, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
  • מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה, אבקת מוס פירות יער לקצפת רכה במרקם יוגורט, ומערבבים עם השוקולד.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעל נייר אפייה, מניחים תבנית פס נירוסטה ומסדרים שקף.
  • יוצקים את התערובת, מקפיאים חצי שעה להתייצבות.

להכנת מוס פירות יער טחונים:

  • מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד.
  • ממיסים שוקולד לבן עם חצי מיכל שמנת מתוקה, ממיסים ג'לטין 10 שניות, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
  • מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם חצי כוס פירות יער טחונים במעבד מזון לקצפת רכה.
  • מוסיפים לשוקולד ומערבבים, יוצקים על המוס, ומקפיאים כ 5 שעות.

ציפוי פירות יער וג'לי:

  • מסדרים פירות יער על העוגה.
  • מכינים ג'לי לפי הוראות שמופיעות באריזה ויוצקים על העוגה.
  • מחזירים למקפיא עד 10 דקות לפני הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.