Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
עוגת שכבות נוטלה ואגוזים
מתכון קל וברור לעוגה קלה ועשירה ואפשר להכין בצ'יק צ'אק לשבת. מומלץ ביותר!
ציון
4.50
על ידי
2
דירוגים
באדיבות:
אופירה יחיא
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
▢
½1
חבילות
חמאה
(150 גרם, רכה חתוכה לקוביות)
▢
אבקת סוכר
(100 גרם )
▢
½
כוס
שמן
▢
½
כוס
מיץ תפוזים
▢
1
ביצה
▢
1
שקית
סוכר וניל
(10 גרם)
▢
1
שקית
אבקת אפיה
(10 גרם)
▢
½3
כוסות
קמח
למלית :
▢
1
צנצנת
נוטלה
(רצוי גדולה)
▢
200
גרם אגוזים טחונים
אופן ההכנה
בקערה נשים חמאה / מחמאה, שמן, סוכר, מיץ תפוזים, סוכר וניל, ביצה, ונלוש היטב.
נוסיף קמח ואבקת אפייה, ונלוש לבצק אחיד. (לא ללוש יותר מדי)
נכניס למנוחה במקרר לשעה .
הרכבת העוגה:
נחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים, ונרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה דק.
נמרח בנדיבות ממרח נוטלה ונפזר אגוזים כך עד הסוף.
נחורר את שכבת הבצק האחרונה במזלג.
נאפה ב 180 מעלות עד שהשכבה העליונה זהובה.
נקרר היטב ולאחר מכן נפרוס בסכין חדה לקוביות.
הערות וטיפים
בהגשה ניתן לפזר אבקת סוכר .
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.