Go Back
+ servings
מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד השחר

מתכון שהתוצאה היא תענוג לא מהעולם הזה! מבטיחים שלא יישאר פירור אחד! רוצו להכין.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
כמות 4 פסי עוגה
באדיבות: מימון צרפתי

ציוד

4 תבניות אינגליש קייק
מיקסר
סיר קטן

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרית (50 גרם)
  • 3 חבילות חמאה (300 גרם)
  • ¼1 כוסות חלב (300 מ"ל )
  • 4 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • שוקולד השחר/נוטלה (600 גרם)
  • חלווה (200 גרם)
  • אגוזי מלך (250 גרם - קצוצים)

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ לימון (מספר טיפות)

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
  • ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
  • מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • לאחר 4 דקות מוסיפים מלח. מעבדים בסך הכל 8 דקות במהירות נמוכה - בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  • מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק בצק למלבן בעובי פחות מ-½ ס"מ ובמידות 25×35 ס"מ.
  • מורחים את ממרח שוקולד באופן אחיד ונדיב ומפזרים על כל שטח הבצק חלווה ואגוזי מלך.
  • מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה מאוד לאורך הרולדה.מ
  • משני החצאים מניחים בצורת X וקולעים צמה בצורת בורג.
  • מניחים את עוגת השוקלד קראנץ בתבנית אפיה מוארכת ומשומנת היטב בחמאה.
  • מברישים בביצה טרופה. מתפיחים כשעה - בחורף נדרש זמן התפחה גדול יותר.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות.

להכנת סירופ סוכר:

  • כוס מים + כוס סוכר להרתיח ל 118 מעלות.
  • להוסיף מס טיפות של לימון.
  • מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ הסוכר.

הערות וטיפים

אני באופן אישי מכין את הבצק יום מראש ומתפיח במקרר, למשך כל הלילה הבצק משתבח זה בדוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.