Go Back
מתכון לקובה סלק, קובה סלק

קובה סלק אדום משגעת

מתכון של קובה סלק משגע! מתכון קל לקובה הכי טעים ומפנק שיש!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: בלהה לנדאו

ציוד

סיר בישול בינוני

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות סולת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • ¼1 כוסות מים

למרק:

  • 1 בצל (חתוך לרצועות)
  • 2 סלקים (פרוסים דק)
  • 1 בטטה (פרוסה דק)
  • 1 חופן כרפס
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • מלח (קורט)
  • 1 כפית בהרט
  • ½ לימון סחוט
  • 2 כפות סוכר

למילוי הבשר:

  • 1 בצל
  • ½ קילו בשר טחון (צלעות 2)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • בהרט (לפי הטעם)
  • אבקת שום (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נכניס לקערה 3 כוסות סולת כפית מלח כף שמן כוס ורבע מים.
  • נלוש עד לקבלת עיסה אחידה - לכסות למנוחה של 10 דקות.

להכנת המרק:

  • נטגן בצל אחד חתוך לרצועות להוסיף 2 סלקים פרוסים דק ובטטה אחת פרוסה דק חופן של כרפס ולמלא מים עד לגובה התבשיל.
  • להביא לרתיחה ולהנמיך את האש נבשל עד לרכות.
  • להוסיף כף רסק עגבניות כף אבקת מרק עוף מלח כפית בהרט חצי לימון סחוט 2 כפות סוכר לערבב ולהמשיך לבשל.

להכנת מילוי הבשר:

  • נטגן בצל נוסיף חצי קילו בשר טחון צלעות 2 לפורר אותו עד שמחליף צבע.
  • להוסיף מלח פלפל שחור כמון בהרט ואבקת שום לערבב להמשיך לבשל עד לצמצום הנוזל.
  • להכין את הקובה לשים בתוך המרק להביא שוב לרתיחה להנמיך את האש לעוד חצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.