Go Back
מתכון עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה פירורים קרה

עוגת גבינה קרה, חלומית, טעימה ומרעננת, עם פירורים וקצפת! קלה וחגיגית!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אתי זוהר זוהר

ציוד

תבנית אפייה עגולה 22
תבנית אינגליש קייק
כוס חד פעמי שתייה קרה

המצרכים

לבסיס:

  • 3 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מיץ לימון / מים
  • גרידת לימון (אופציונלי)

לשכבת הגבינה :

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כף סוכר
  • 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • ריבת חלב (לזילוף - אופציונלי)

אופן ההכנה

לבסיס:

  • בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים.
  • לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומפזרים בתבנית אינגליש נפרדת (לפיזור מלמעלה).
  • את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה עגולה.
  • מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 20 דקות או עד להזהבה.
  • מוציאים מהתנור לצינון מלא.

לשכבת הגבינה:

  • מקציפים היטב 250 מ"ל שמנת מתוקה 2 כפות פודינג וניל 1 כף סוכר.
  • אחרי ההקצפה מקפלים לתוך הקצפת 500 גרם גבינה לבנה מעורבבים עם חצי כוס סוכר.
  • את תערובת הגבינה מזלפים בצנתר משונן או משטחים בעזרת מרית על גבי הבצק האפוי בתבנית העגולה.
  • את הפירורים האפויים שבתבנית האינגליש קייק מפוררים בידיים ומפזרים בצורה אחידה מעל תערובת הגבינה.
  • מכניסים לקירור ללילה ניתן לזלף מעט ריבת חלב .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.