נחתוך את הירקות למקלות ונתבל במלח, פלפל שחור ושמן.
נאפה את הירקות בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
לאחר האפייה יש לתת לירקות התקררות מלאה לפני שמניחים על הפוקצ׳ה.
נערבב את הקמח, השמרים והסוכר היטב בקערת המיקסר כ-2 דקות בעזרת וו גיטרה.
לאחר שהחומרים היבשים יתערבבו יש להוסיף את המים וכוס שמן וללוש למשך 5 דקות.
נוסיף את כף המלח וללוש לישה נוספת של 5 דקות.
לאחר מכן נניח את הבצק להתפחה של שעה.
שוקלים כל פוקאצ׳ינה למשקל של 50 גרם ושמים בתוך תבנית מאפינס/ קוקוט.
מניחים מעל כ-2 כפות מהירקות ומעליהם להניח את העגבניות שרי.
מכניסים לתנור ואופים בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות.