Go Back
מתכון קציצות עוף ברוטב צהוב

קציצות עוף ברוטב צהוב

מתכון קל לקציצות עוף ברוטב צהוב, עם אפונה ותפוחי אדמה. ארוחה מושלמת לילדים!
ציון 4.70 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: טלי דוידוב

ציוד

סיר רחב

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף (טחון)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • 1 כף מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון

לרוטב:

  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף כרכום
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 כף כורכום
  • ½ כפית טימין
  • ½ כפית כמון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • תפוח אדמה (חתוך לקוביות - כמה שאוהבים)
  • אפונה (כמה שאוהבים)

אופן ההכנה

להכנת הקציצות:

  • לחתוך את הבצל והפטרוזיליה דק לערבב עם כל רכיבי הקציצה בקערה.
  • להוסיף תבלינים ביצה פירורי לחם ולערבב היטב עם החזה עוף טחון.
  • להכין קציצות עגולות להעזר בקערת מים בצד לטבול ידיים לכל כדור כדי שלא ידבקו הידיים לעיסה.

להכנת הרוטב:

  • לטגן בצל עם 4 כפות שמן עד הזהבה ולהוסיף את קוביות תפוח אדמה.
  • להוסיף תבלינים ואז אפונה ולכסות עם מים בגובה 2 ס''מ מעל התבשיל. לבשל 15 דקות.
  • אחרי שהתפוח אדמה התרכך מעט נוסיף את כדורי הקציצות ונמשיך לבשל 15 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.