Go Back
ריבת תפוז סיני

ריבת תפוז סיני טעימה במיוחד

מתכון פשוט להכנת ריבת תפוז סיני משגעת וטעימה, שחייבים להכין!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

ציוד

סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 1 קילו תפוז סיני
  • ½ קילו סוכר לבן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 לימון (סחוט)
  • גרידה לימון (מחצי לימון)
  • 1 פיסת ג’ינג’ר (קטנה)

אופן ההכנה

  • תחילה שוטפים את תפוזי הסיני הקטנים היטב היטב.
  • חוצים את התפוז הסיני, כלומר עושים כמה חריצים מסביב לאורך.
  • מעבירים לסיר בינוני ממלאים במים ומרתיחים.
  • חוזרים על הפעולה כשלש פעמים כדי להוציא את המרירות של הקליפה. כל פעם רתיחה של 5-10 דקות.
  • לאחר הרתיחה מוצאים מהמים מסננים היטב.
  • מעבירים לסיר ומוסיפים בו את התפוז הסיני את הסוכר, את הלימון והמיץ תפוזים, מיץ לימון גרידת לימון ג’ינג’ר . ומעט מים עד גובה התפוז הסיני.
  • מערבבים בעדינות בכף עד לרתיחה והסוכר נמס.
  • מרתיחים על אש בינונית כשעה עד כדי למצב שהפרי יהיה נגיס, עם מעט סירופ שקוף ומבריק.
  • מקררים מעקרים את הצנצנת זכוכית ובו מניחים את הריבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.