Go Back
מתכון עוגיות אגוזים

עוגיות אגוזים מתכון מרוקאי אותנטי

מתכון קל להכנת עוגיות אגוזים משגעות, ללא גלוטן ועם טעם של פעם.
ציון 4 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: חסן שייח'

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • אגוזי מלך (400 גרם )
  • שקדים טחונים (100 גרם )
  • 1 כף ריבת משמש
  • סוכר (100 גרם )
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 ביצה (עד 2 ביצים)
  • ½ כף חמאה רכה
  • מי פריחת התפוז (מעט)
  • אבקת סוכר (לפיזור)

אופן ההכנה

  • נטחן את אגוזי המלך לאבקה, לא דקה מדי.
  • מערבבים את כל המרכיבים, מתחילים מביצה אחת בלבד.
  • בהתאם למרקם הבצק מוסיפים את הביצה השנייה או רק את החלמון.
  • לוקחים כדורי בצק קטנים, מרטיבים מעט את הידיים במי פריחת התפוז ואז מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר.
  • מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותם מעט עם היד.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות במשך 12-15 דקות. לפי התנור שלך, אבל לא יותר, כדי שהעוגיות לא יהיו קשות.
  • השאירו אותם להתקרר על רשת לאחר הוצאתם מהתנור.

הערות וטיפים

העוגיות נשמרות היטב במשך כמה ימים בקופסת מתכת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.