מחממים תנור מראש ל 175 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר או סיליקון (כ-16 מאפינס).
בקערה קטנה, מניחים 1/2 כוס שבבי שוקולד ומחממים במיקרוגל למשך 45 שניות ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
אם השוקולד לא נמס לגמרי, מחזירים למיקרוגל למשך 10 שניות נוספות עד שהתערובת חלקה ומאפשרים לה להתקרר.
בקערה בינונית מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח.
בקערה גדולה, מקציפים את הסוכר, שמן, ביצה, ביחד עם הוניל עד שהכל משולב היטב.
מקציפים את שבבי השוקולד המומס. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ואת המים.