Go Back
מתכון קאפקייקס שוקולד

קאפקייקס שוקולד במלית גבינה

קבלו מתכון פשוט ברור וקל להכנה של קאפקייקס מושחת במילוי עוגת גבינה. 
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: handletheheat.com

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית מאפינס

המצרכים

  • 2 כוסות שבבי שוקולד מריר (340 גרם )
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס סוכר (100 גרם )
  • כוס שמן (66 גרם )
  • 1 ביצה (L)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מים

למילוי עוגת הגבינה:

  • ¾ כוס גבינת שמנת (170 גרם, בטמפרטורת החדר)
  • ¼ כוס סוכר (50 גרם )
  • 1 ביצה (L)
  • כפית מלח

אופן ההכנה

להכנת הקאפקייקס:

  • מחממים תנור מראש ל 175 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר או סיליקון (כ-16 מאפינס).
  • בקערה קטנה, מניחים 1/2 כוס שבבי שוקולד ומחממים במיקרוגל למשך 45 שניות ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  • אם השוקולד לא נמס לגמרי, מחזירים למיקרוגל למשך 10 שניות נוספות עד שהתערובת חלקה ומאפשרים לה להתקרר.
  • בקערה בינונית מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח.
  • בקערה גדולה, מקציפים את הסוכר, שמן, ביצה, ביחד עם הוניל עד שהכל משולב היטב.
  • מקציפים את שבבי השוקולד המומס. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ואת המים.

להכנת המילוי:

  • בקערת מיקסר מערבבים גבינת שמנת, סוכר, ביצה ומלח עד לקבלת קרם. מוסיפים 1 כוס שבבי שוקולד.
  • ממלאים כל כוס מאפינס עד החצי. בעזרת כף, מוסיפים מעל מילוי גבינת השמנת.
  • לאחר מכן בעזרת כף מוסיפים את הבלילה שנותרה על מילוי גבינת השמנת.
  • אופים במשך 20 עד 25 דקות, או אופים עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא יבש.
  • בעוד שהקאפקייקס עדיין חמים, מפזרים 1/2 כוס שבבי השוקולד הנותרים מעל.
  • מומלץ לתת לקאפקייקס להתקרר במשך 5 דקות, או עד ששבבי השוקולד מבריקים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.