מניפות טעימות אש שמומלץ מאוד להכין ולהגיש ישר. יככבו אצלכם כל ארוחת חג, בהבטחה!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 13יחידות
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
1חבילה דפי פילו של מעדנות(500 גרם - מופשר לילה במקרר)
למילוי של הפירה:
5תפוחי אדמה(מבושלים ומעוכים לפירה)
1בצל (קצוץ)
מלח(קורט)
פלפל לבן (מעט )
כורכום(מעט )
למילוי של המוקפץ:
½קילו חזה עוף (חתוך לקוביות קטנות)
1בצל (גדול קצוץ)
1גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
2גזרים (חתוכים לרצועות דקות - גפרורים)
1סלסלת פטריות שמפניון (250 גרם - חתוכים לפרוסות)
3-4כפות שמן זית
מלח (קורט)
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
½כפית פפריקה מתוקה
½כפית כורכום
קינמון(קמצוץ )
2כפות רוטב סויה
2כפות רוטב טריאקי
2כפות רוטב צ'ילי
2כפות סילאן
אופן ההכנה
להכנת הפירה:
מערבבים את המרכיבים למילוי של הפירה היטב גם עם השמן של הבצל ונניח בצד לצינון.
להכנת המילוי של המוקפץ:
נחמם במחבת ווק שמן זית ונוסיף את רצועות הגמבה ומתחילים להקפיץ כ-2 דקות.
להוסיף את קוביות חזה העוף ונמשיך להקפיץ כ-2 דקות.
מוסיפים את הגזר ומקפיצים עוד דקה שתיים.
נוסיף את הפטריות ונתבל במלח , פלפל שחור , פפריקה וכורכום ואז נמשיך להקפיץ את הירקות והעוף כ- 2 דקות.
מוסיפים את הרטבים וממשיכים להקפיץ עוד דקה שתיים לאיחוד טעמים - לצמצם כמה שיותר את הנוזלים.
לצורה של המניפה:
לוקחים עלה פילו אחד שלם, ונרסס בשמן.
בעזרת האגודל והאצבע דוחפים את הדף מהאמצע של החלק התחתון כלפי מעלה עד הסוף כך שהדף מתכווץ בצדדים לצורת מניפה.
נמשוך את זה מטה כשהאצבעות עדיין מחזיקות את הדף ונסדר את המניפה שנוצרה.
נשים מילוי בחלקה העליון של המניפה, קודם את הפירה ואחריה ומעליה את המוקפץ.
סוגרים את הדפנות מעל המילוי ומתחילים לגלגל עד הסוף ומקבלים צורה מהממת של מניפה.
נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה , נרסס מעל שמן ונפזר שומשום.
נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו עד להזהבה יפה מכל הכיוונים, כך שכל הצבע הלבן של הבצק יהיה זהוב, לא לחשוש ולהזהיב היטב כך תהנו מהקריספיות בכל ביס.
הערות וטיפים
שימו לב - כשעובדים עם דפי פילו תמיד לדאוג שיהיה מכוסה במגבת לחה אחרת זה מתייבש ונשבר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.