Go Back
+ servings
בייגלה ירושלמי עם שומשום

בייגלה ירושלמי עם שומשום

שמים כגיוון לכריך של הילדים או פשוט כמו שהוא, עם זעתר בצד וקערית שמן זית, ואז מתמכרים!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
כמות 12 יחידות
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם - לא חובה)
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף שבבי בצל יבש (לא חובה)
  • 1 כף אורגנו יבש (לא חובה)

לקישוט:

  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סוכר
  • שומשום / קצח

אופן ההכנה

  • לשים בקערה כוס מים מהברז עם סוכר ושמרים ולהמתין רבע שעה.
  • להוסיף את שאר המצרכים עם 2 כוסות מים פושרים וללוש לבצק נעים לכסות להתפיח חצי שעה ללוש ושוב התפחה .
  • לחלק את הבצק לכדורים אפשר כל גודל שרוצים , במתכון מחלקים ל 12.
  • כדורים לקמח מעט ולתת תפיחה של 10 דקות לעשות חור באמצע.
  • לתת לנוח 10 דקות לקחת 1 ולפתוח עם הידיים ל בייגלה גדול.
  • לטבול בצלחת עם המים משני הצדדים ואחר כך בשומשום משני הצדדים.
  • להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות בתנור 200 מעלות.
  • לקחת שומשום עם מעט סוכר ומעט מלח ולאפות בערך חצי שעה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.