Go Back
עוגת פרג בחושה

עוגת פרג בחושה בציפוי שוקולד

מתכון קלי קלות לעוגת פרג בחושה עם שילוב קוקוס וציפוי גנאש שוקולד עשיר ומפנק.
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל - לפרווה להחליף בכוס מיץ תפוזים)

להכנת גנאש שוקולד:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
  • ½ גביע שמנת מתוקה (125 מ"ל)

לציפוי:

  • קוקוס (לפיזור)

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה גדולה את הפרג, קוקוס והקמח.
  • בקערת המיקסר מקציפים ביצים (אפשר גם להקציף עם מטרפה ידנית).
  • מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף לקבלת בלילה תפוחה.
  • להוסיף שמן ושמנת חמוצה ולערבל קצת.
  • מאחדים את הקערות ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (להיזהר מערבוב יתר).
  • משמנים שתי תבניות אינגליש קייק וניצק את בלילת העוגה לתוכן.
  • אופים את העוגה בתנור על חום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.

הכנת גנאש שוקולד:

  • נחמם בפולסים במיקרו את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר.
  • ניצק על העוגה, ונניח להתייצבות נפזר קוקוס מעל ונגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.