Go Back
ירקות בתנור

ירקות צלויים בתנור בטעם מושלם

מתכון קל לירקות אפויים בתנור בתיבול עדין
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: לאה מאיר

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות ושבושלו חלקית כ־7 דקות (מומלץ מהזן האדום.)
  • 3 גזרים גדולים קלופים שטופים חתוכים לעיגולים עבים
  • 2 קישואים גדולים שטופים חתוכים לקוביות עבות (אין צורך לקלף.)
  • 1 בצל גדול סגול או לבן חתוך לשמיניות
  • 2 בטטות גדולות קלופות שטופות חתוכות לקוביות עבות
  • 2 פלפל אדום (גמבה שטופים חתוכים לקוביות)
  • רבע קילו שעועית ירוקה טריה או קפואה
  • 6 שיני שום קלופים קצוצים גס

תבלינים

  • 5 כפות שמן זית או 5 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות גדושות של עשבי תיבול בניחוח איטלקי
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כף שום גבישי או כף אבקת שום
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית טימין
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף (אפשר לוותר.)

אופן ההכנה

  • שמים בקערה גדולה שמים כל הירקות, מוסיפים שמן, תבלינים ומערבבים בידיים עד שכל הירקות עטופים היטב בתבלינים ובשמן.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים בשכבה אחת, לא בגבהים, ככה שכל הירקות ייאפו בצורה מושלמת.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך כ־40-50 דקות עד להזהבה קלה.

הערות וטיפים

טיפ: לאפיית כל הירקות בצורה מושלמת, מומלץ לחתוך אותם בגודל שווה, בערך לגודל ס"מ וחצי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.