Go Back
+ servings
מתכון לחם שום

לחם שום נתלש במרקם משגע

מתכון קל להכנת לחם שום נתלש שישדרג כל רגע שבו תגישו אותו!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
כמות 2 תבניות
באדיבות: דבורה אוזנה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית
מיקסר

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן זית

לפסטו ירק:

  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס שמן זית
  • מלח עבה (קורט)

אופן ההכנה

  • להכניס את הקמח ואת הסוכר לקערת מיקסר. לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את המים והשמן בהדרגה.
  • לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש במשך כ- 5 דקות (זה בסדר אם הבצק יוצא מעט דביק).
  • להניח בקערה לתפיחה. לרסס עם מעט שמן על מנת לשמור על לחות הבצק. לכסות ולהתפיח כחצי שעה.

פסטו ירק והמשך הכנה:

  • לטחון ביחד את כל המרכיבים של הפסטו במעבד מזון או לקצוץ.
  • אחרי חצי שעה של תפיחה לשטח את הבצק בצורה אחידה בתבנית משומנת, ולהתפיח שוב עוד כחצי שעה.
  • לחתוך את הבצק לאורך ולרוחב, למרוח את הפסטו ירק המוכן מעל הבצק.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 30 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.