Go Back
מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד מהירה בחושה וגבוהה

מתכון קל ופשוט להכנת עוגת שוקולד טעימה ונימוחה מ- 4 ביצים לקבל 20 ס״מ גובה!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אינגליש קייק רחבה
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • ¾ כוס שוקולית
  • 3 כפות קקאו
  • ¼1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • ¾ כוס שמן

לגנאש:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ½2 חפיסות שוקולד מריר / שוקולד חלב (250 גרם)
  • 1 כף שמן

להרטבת העוגה:

  • 1/2 כוס מים חמים מהולים יחד עם כף נס קפה וכף סוכר

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים את הקמח המנופה עם האבקת אפיה, יחד עם הסוכר.
  • מנפים את השוקולית ואת הקקאו עד שאין גושים יותר.
  • מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים הכל ביחד היטב.
  • מוסיפים לקערה שמן,ביצים, וחצי מכמות השמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • מכניסים לתנור, ואופים בחום 190 מעלות.

להרטבת העוגה והכנת הגנאש:

  • מכינים חצי כוס מים רותחים יחד עם כפית נס קפה וכף סוכר.
  • ממיסים במיקרו בפולסים את חצי מכמות השמנת המתוקה שנותרה עם שוקולד המריר וכף של שמן.
  • כשמוציאים את העוגה מהתנור, מרטיבים אותה עם תערובת הנס קפה.
  • מחכים כ- 5 דקות כדי שהעוגה תספוג את הנס קפה.
  • בעוד העוגה חמה, שופכים את גנאש השוקולד מעל.
  • מקשטים עם אגוזים גרוסים או מסוכרים, קוקוס או סוכריות צבעוניות או כל קישוט שבא לכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.