Go Back
אוזני המן שוקולד

אוזני המן שוקולד פררו רושה

אוזני המן שוקולד ואגוזים מושלמות בטעם סוחף של פררו רושה וציפוי במראה סופר יוקרתי.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: עטרה ז׳ורנו

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • 200 גרם מרגרינה/ נטורינה
  • ¼ כפית מלח
  • חלבון ביצה לסגירת אוזני ההמן בקצוות

למילוי:

  • 250 גרם ממרח שוקולד
  • 100 גרם אגוזי לוז שבורים גס/ אגוזי לוז שלמים

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 100 גרם אגוזי לוז גרוסים ומסוכרים
  • 100 גרם אגוזי לוז שלמים

אופן ההכנה

  • קולים קלות את אגוזי הלוז. בקערת המיקסרים מניחים את מרכיבי הבצק ובעזרת וו גיטרה מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ונעים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • מכינים את מלית השוקולד: בקערה רחבה מערבבים את הממרח יחד עם האגוזי הלוז הקצוצים או השלמים עד לקבלת מלית יציבה. את המלית מעבירים לשקית זילוף עד לשימוש.
  • מוצאים את הבצק מהמקרר למשטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס״מ וחותכים עם קורצן עגול
  • במרכז כל עיגול מזלפים מעט מהמילוי, מניחים באמצע כל אוזן המן אגוז לוז. בקצוות העיגול מורחים חלבון וסוגרים את הקצוות למשולש.
  • מניחים את האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-20 דקות. הבצק צריך להיות בהיר. מוציאים לצינון ולאחר שהתקררו טובלים אותם בציפוי השוקולד ובאגוזי הלוז.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.