Go Back
פרנה במילוי אנטריקוט ושומן כבש

פרנה מתכון מנצח במילוי בשר

רעיון נהדר ויצירתי חדש שמשדרג לנו את מתכון העראיס האהוב למשהו יותר מיוחד ומעניין.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: סיון מלול

המצרכים

לפראנה:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3-4 כוסות מים חמימים
  • 1 כף מלח גס

למלית:

  • ½ קילו בשר אנטריקוט (טחון)
  • שומן כבש (40 גרם - קצוץ)
  • 1 בצל (גדול)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • בהרט (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת המלית:

  • נתחיל בטיגון בצל גדול קצוץ במחבת להשחמה.
  • אחרי זאת נוסיף לו את השומן ונטגן גם להשחמה קלה.
  • מוסיפים גם את הבשר הטחון ונמעך שהבשר יתפורר.
  • כעת מוסיפים חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה קצוצים דק.
  • נתבל בקורט בהרט, מלח, כמון, ופלפל שחור לפי הטעם נערבב תוך טיגון של 3 דקות ומצננים.

להכנת פראנה:

  • נעבד את הבצק עם 3-4 כוסות מים ורק בסוף נרצה להוסיף את כף המלח הגס, נמשיך נעבד עוד 5 דקות.
  • נתפיח להתפחה של שעה ואז נקרוץ עיגול עם ידיים משומנות.
  • ממלאים בבשר וסוגרים, ואז נתפיח שוב פעם לעוד 20 דקות.
  • נאפה או בסיר גריל ואם אין לכם, לחמם מראש כרבע שעה את התנור על מצב גריל ונניח תבנית עם מים קרים בתחתית התנור לשמירה על לחות לאורך האפייה, ופשוט לאפות הכי קרוב לגריל משני הצדדים.
  • לא נזוז מהתנור כי זה נאפה מהר. לאחר שנוציא את הפיתות נניח אותו בתוך ציפית של כרית נקייה על שמצטננים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.