Go Back
אוזני המן מבצק נדיר

אוזני המן מבצק נדיר

מתכון לאוזני המן, שמכינים בקלות ומבצק ייחודי שיוסיפו חגיגיות לאווירת החג!
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • ¼2 כוסות קמח
  • 1 חבילה גרם חמאה רכה / מחמאה לפרווה (200 גרם)
  • 1 ביצה (טרופה)
  • אבקת סוכר (100 גרם )
  • 1 כף ריבה (חלקה בכל טעם)
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק אחיד כולל הכף ריבה וכולל האבקת סוכר.
  • הבצק יהיה רך מאוד וזה בסדר..אם דביק מדי יש לפזר עליו כף קמח ולהרים מהקערה.
  • להכניס למקרר עטוף לפחות לשעה, ואז להוציא ולגלגל את הבצק בקמח ולחלק לשתיים.
  • לרדד כל חלק על משטח מקומח, לקמח גם למעלה את הבצק, וגם את המערוך לקרוץ עיגולים.
  • לשים כפית מילוי של נוטלה / שחר / פרג / ממרח תמרים.
  • לסגור לאוזן המן עם אצבע טיפה רטובה ממש להדביק בצק לבצק, שלא יפתחו.
  • לאפות בטמפרטורה של 175 מעלות עד שמזהיב טיפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.