Go Back
תוספות לשבת ולארוחת שישי

תוספות לשבת ולארוחת שישי

אין ארוחה יותר חשובה מארוחת שבת, אז פרגנו למשפחה שתוספות שכולם יאהבו. בואו נתחיל!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מלי מלכה

המצרכים

לקולרבי ממולא:

  • 10 קולרבי
  • 1 כף מלח
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (מגורד דק)
  • 1 צרור פיטרוזיליה (קצוצה)
  • מלח (קורט)
  • פלפל (מעט)
  • בהרט (מעט )
  • ½ כוס מיץ לימון (סחוט טרי)
  • 1 כף כרכום
  • 1 כף מרק עוף
  • מלח (מעט מאוד )
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 צרור כוסברה ( קצוצה)
  • פלפל שחור גרוס ( מעט)

מתכון לבטטה:

  • 5 בטטות (מקולפות לחתוך לחצאים בינוניים)
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 4 כפות סילאן

מתכון לתפוחי האדמה:

  • 7 תפוחי אדמה ( גדולים מקולפים חצויים לאורך)
  • 4 בצלים (קצוצים)
  • 1 סלסלה של פיטריות קצוצות טריות (250 גרם)
  • 1 כף מרק עוף
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)

אופן ההכנה

קולרבי ממולא:

  • לקחת 10 יחידות של קולרבי בינויים לא גדולים. לקלף ולחצות אותם לחצי.
  • ננניח בסיר עם מים וכף שטוחה של מלח ולתת רתיחה של חמש עשרה דקות.
  • נוציא מהמים ולקרר היטב. עכשיו נרוקן בעדינות את הפנים. לסדר אותם יפה בסיר רחב.
  • ניקח 500 גרם בשר טחון, בצל אחד מגורד דק, פיטרוזיליה קצוצה, מלח פלפל ומעט בהרט.
  • נמלא את חצאי הקולרבי בבשר ותבלינים.
  • ניקח קערה ונוסיף רבע כוס שמן רגיל (קנולה הכי טוב) חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי, כף כרכום, כף מרק עוף שטוחה, מעט מאוד מלח, כפית סוכר חום, כוסברה קצוצה, פלפל שחור גרוס מעט ונערבב היטב הכל ביחד.
  • נשפוך על הירק וניקח שתי כוסות מים ונוסיף מעל הירק.
  • ניתן רתיחה ולהוריד ללהבה בינונית. עד צמצום הנוזלים להשאיר רוטב.

מתכון לבטטה:

  • 5 יחידות של בטטה מקולפות לחתוך לחצאים בינוניים.
  • נוסיף 6 כפות שמן זית מלח פלפל ו 4 כפות סילאן.
  • לערבב הכל ביחד ארבעים דקות בתנור.

מתכון לתפוחי האדמה:

  • ניקח 7 תפוחי אדמה גדולים נקלף ונחצה לאורך.
  • נבשל 1/2 בישול במים וכף וחצי מלח. נסנן את תפוחי האדמה מהמים.
  • נרוקן את תפוחי האדמה בעדינות עד שנוצרת מעין סירה.
  • נטגן ארבע בצלים בינויים קצוצים עם מעט שמן להוסיף סלסלה של פטריות קצוצות טריות אפשר גם משימורי פטריות.
  • נטגן עד להשחמה, נוסיף תבלינים: כף מרק עוף, מלח, פלפל.
  • מטגנים לעוד מספר דקות מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מוסיפים ביצה אחת ומערבבים טוב טוב.
  • נמלא את סירות תפוחי האדמה בתערובת הפטריות.
  • מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום בינוני במשך 35דקות.
  • מסירים את הנייר ואופים על 220 מעלות עד להשחמה נוציא מהתנור ונטפטף מעט שמן זית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.