Go Back
מתכון עוגת תפוזים אוורירית וריחנית, עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

מתכון לעוגת תפוזים אוורירית ומרשימה במיוחד, שמכינים בקלות ולא תפסיקו ליישר.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: דבי ממן

ציוד

תבנית קוגלהוף בגודל 24
כוס מידה אוניברסלית
מיקסר

המצרכים

  • 4 ביצים ( L)
  • ½1 כוסות סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • גרידה משני תפוזים (או גרדיה אחת מתפוז אחד ולימון אחד)
  • 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט וטרי)
  • 2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה

  • מקציפים במשך 10 דקות, 4 ביצים עם 1/2 1 כוסות סוכר עד לקציפה תפוחה וגבוהה ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס שמן.
  • לאחר מכן מוסיפים גרידה משני תפוזים, כוס מיץ תפוזים סחוט טרי,  ומוסיפים עוד שתי כוסות קמח תופח.
  • מקציפים עד הבלעה ועד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • משמנים תבנית, שופכים את הבלילה ואופים בתנור במשך 40 דקות בחום 160.
  • מוציאים מיד מהתנור ומקררים היטב לפני הוצאת העוגה מהתבנית.

הערות וטיפים

  • חשוב להקציף את הביצים היטב, 10 דקות של הקצפה יחד עם הסוכר והשמן בזרם דק ולאט (הקצפה ללא הפרדת ביצים).
  • משמנים תבנית בשמן.
  • חשוב לקרר את העוגה היטב בתוך התבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.