Go Back
סמבוסק גבינה

סמבוסק גבינה מתכון מנצח

מתכון סמבוסק גבינה הכי טעים שיש, שניתן להכין בקלי קלות ובמינימום זמן.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: שושי זרקה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח רגיל (לנפות היטב)
  • ½2 כפות שמרים
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם - בטמפרטורת החדר )
  • ½2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • ½ קילו גבינה צפתית
  • ½ קילו גבינה בולגרית
  • גבינה צהובה (250 גרם - מגורדת )
  • 1 חלמון
  • ¼1 כפות קמח

אופן ההכנה

  • נלוש היטב את מרכיבי הבצק היטב ונניח להתפחה.
  • נפורר את הגבינה היטב ואז נערבב את המצרכים יחדיו.
  • לקרוץ עיגולים ונמלא ממלית הגבינה.
  • נסגור היטב את כל סמבוסק שהכנו.
  • נחורר מסביב לבצק בעזרת מזלג על מנת לא יפתחו באפייה.
  • קודם לאפייה, נמרח בחלמון ביצה ונפזר שומשום או כל משהו אחר שאוהבים מעל הבצק.
  • נסדר את הסמבוסקים בתבנית אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שמזהיב.

הערות וטיפים

אוהבים תרד? חולים על בריאות? ניתן להוסיף קצת תרד קצוץ בכל סמבוסק, יוצא מושלם!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.