Go Back
בשר טורקי טחון עם ירקות, פשטידת בשר טחון

פשטידת בשר טחון עם ירקות

מתכון להכנת פשטידה בנוסח טורקי, בשר טחון עם ירקות. ארוחה עשירה ומפנקת.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: haticemazi

ציוד

מחבת
תבנית פיירקס

המצרכים

  • 2 קישואים
  • 2-3 תפוחי אדמה
  • 3 חצילים
  • ½ קילו בשר טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל (גדול)
  • 2 שיני שום
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1 כף מחית עגבניות
  • 1 כוס מים
  • מלח (קורט)
  • צ'ילי פלפל (מעט)
  • 1 צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

  • קוצצים 2 קישואים, 2-3 תפוחי אדמה, 3 חצילים בצורה של טבעת.
  • מי שרוצה אפשר לטגן בשמן , אבל טעים יותר אם לא מטגנים ואז מבשלים מעט בתנור.
  • נשים את החצילים 20 דקות במים מלוחים, ולאחר מכן נשפוך את המים.
  • נשים נייר אפייה במגש האפייה שלנו ונשים את הירקות עליו.
  • בוזקים מלח ושופכים ומעט שמן ומבשלים את הירקות בתנור למשך חצי שעה. מבשלים באמצע התנור.

להכנת הבשר הטחון והרכבת הפשטידה:

  • נקצוץ את הבצל ונטגן במחבת עם שמן.
  • נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד שמשתנה לו הצבע.
  • נוסיף את משחת השום הקצוץ, נשים את רסק העגבניות, התבלינים והמיץ בחמש הדקות האחרונות.
  • נקצוץ ונוסיף את הפטרוזיליה בשלב זה.
  • לאחר מכן נוסיף את הירקות המוכנים ונוסיף אץ העגבניות והפלפל למעלה בסוף.
  • נכין תערובת של מים עם רסק עגבניות ונשפוך על הכל.
  • נכניס לתנור ונבשל על חום של 200 מעלות כ 35 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.